Izrada Pinjata

Materijali za izradu Pinjate

Glavnu (noseću) konstrukciju pinjate sačinjavaju papir i beli lepak.Što se tiče belog lepka on je potpuno ekološki ispravan ne sadrži nikakve toksine u sebi,napravljen je od brašna,šećera i vode.

izrada pinjate

Ukrašavanje Pinjate

Pinjate ukrašavamo kvalitetnim krep papirom a za delove koji se boje koristimo boje na vodenoj bazi.

lalaloopsy

Punjenje Pinjate

Što se punjenja pinjate tiče mi ih stardadno punimo sa seckanim šarenim krep papirom,punjenje slatkisima prepuštamo roditeljima.Naravno možemo i mi napuniti pinjatu slatkišima samo je potrebno precizirati koje slatkiše želite i za koliko deteta.U zavisnosti od modela pinjate, dali je pinjata za razbijanje ili potezna varijanta postoji poklopac koiji se ne primećuje na donjoj ili gornjoj strani koji služi za punjenje pinjate.Tako da nije problem ni kasnije dodati neke slatkiše u pinjatu.

bombone

Dimenzije Pinjate

Standardne pinjate koje pravimo su 45cm x 30cm.Mogu se poručiti veće ili manje pinjate naravno i cena se u tom slučaju menja.

Vrste pinjata

Pravimo dva tipa pinjata:

1. Pinjate za razbijanje.To su klasične pinjate koje deca vezanih očiju udaraju palicom sa ciljem da ih potpuno razbiju kako bi ispali slatkiši i igračkice iz njih.Iz dosadašnjeg iskustva primetili smo da deca najviše vole ovaj tip pinjata jer mogu da mlate i razbijaju nešto a da niko ne viče na njih.Čak šta više svi će se radovati kad uspeju da razbiju pinjatu.

2. Pinjate iz kojih ispadaju slatkiši tako što im se uz pomoć povlačenja kanapčića na dnu otvara poklopac.Tako pinjata može još neko vreme služiti kao ukras u sobi vašeg mališana.Kanapčići ili tračice su različitih dužina i samo jedan od njih otvara poklopac i oslobađa slatkiše iz pinjate.

bombone

Izbor Pinjate

Tu nema pravila, Svaka pinjata je dobra pinjata,sve dok se ne razbije a onda je najbolja pinjata i drugari će je sigurno prepričavati danima svaka pinjata je popularna neko vreme pa je zameni druga i tako.Sada su popularne Lalaloopsy pinjate a do juče je bila nezamenljiva hello kitty pinjata.Ono što je najvažnije to je da vaše dete bude srećno i da uživa na svojoj žurci a vi sami najbolje znate koji crtani najviše voli da gleda i sa kojom igračkom se najradije igra pa ćete lako odlučiti sa kojom pinjatom da ga iznenadite.razbijanje